Starbucks Recordings

Vandaag was ik een beetje ziek. Ik had namelijk een verwonding opgelopen op een nietnadertebepalenplek… Omdat ik ziek was verwaarloosde ik het huishouden en hadden ik en mijn huisgenoot ruzie.

Na deze ruzie besloot ik hem en mezelf wat rust te gunnen en fietste ik naar Starbucks. Ik bestelde een kleine Americano en ging zitten op mijn favoriete plek bij het raam.

 

Nadat ik mijn Americano bijna op had kwamen daar 2 guitige jongedames voor me zitten. Ze leken ongeveer net volwassenheid te hebben bereikt en ik werd aangetrokken tot hun excentrieke kleding en gegiechel, dus ik besloot ze aan te spreken, met de vraag of ik een interview mocht afnemen voor mijn dierenkanaal @animalplaza101. Daar stemden ze mee in en ik pakte mijn telefoon erbij om het gesprek op te nemen.

Een beetje verlegen stelden ze zich voor als Sem en Norma. Sem bleek 15 te zijn en Norma was 14 jaar oud.

Na enkele minuten te hebben gepraat over hun dierenverhalen vroeg ik verder naar hun eigen verhaal. Het gesprek kwam een beetje op gang toen ik vroeg naar hun kleding, waarom ze zo excentriek (slangenprint en geruite broek, hennepzonnebril en nepbontjas) gekleed gingen en wat ze belangrijk vonden aan het uiterlijk.

“Je moet er verzorgd uitzien,” zeiden ze stellig, dus vroeg ik door; Norma vond dat je er netjes uit moet zien, maar Sem vond het belangrijker dat je je prettig voelt in je kleding en om een bepaalde eigen stijl te hebben.

Als Norma mocht kiezen zou ze advocaat worden, maar ze had erg veel moeite met leren. Ze vertelde dat ze van het VWO afzakte naar HAVO en daarna het VMBO, niet omdat ze niks aan school deed, maar omdat ze zich niet goed kon concentreren.

 

Wat ik verdrietig vond was dat Norma zichzelf “dom” noemde en ik weet niet goed hoe ze tot deze conclusie gekomen is.

Ik heb gelezen dat kinderen in deze leeftijdsgroep veel moeite hebben met lezen en dat ze niet goed begrijpen wat ze lezen. In levende lijve heb ik hier een voorbeeld van . Echter ben ik van mening dat Norma totaal niet “dom” is, maar afgeleid is van haar toekomstplannen.

Ik ben uiteindelijk geen expert op dit gebied, maar ik ben benieuwd naar hoe jullie denken dat de toekomst van Sem, Norma en hun leeftijdsgenoten eruit gaat zien.

 

Arthur Ross

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *